Новини

У Чернівцях створив «Алею муралів»: історія художника, який намалював портрети на стіні паркану і зробив його популярною локацією – МБ

У Чернівцях на вулиці Сагайдачного є своя “Алея муралів”. Рік тому на бетонному паркані почали з’являтися портрети відомих особистостей.

Малює їх 25-річний чернівецький художник Микита Слем, про це йдеться у публікації ” “.

Першим був Сальвадор Далі, до його компанії вже “долучилися” Кузьма Скрябін, Андрій Шевченко, Ліна Костенко, а також Франц Йосиф, Мерилін Монро та Моніка Белуччі.

Микита зізнається, що ідея муралів з’явилася в нього давно, бо часто проходив повз цей паркан.

“Я йшов вулицею Сагайдачного і бачив, що цей бетонний паркан – непогане місце для муралу. Це паркан дитячого садочка. Я підійшов туди і запитав, чи можна його розмалювати. Мені не відмовили – і першим у 2021 році там з’явився Сальвадор Далі”, – згадує хлопець.

Микита розповідає, що фарби купує за власні кошти, а на один мурал витрачає усього день.

“Я не можу назвати суму, у яку обходиться мурал, бо інколи використовую фарби, які залишилися з минулого разу. Якщо розпочинаю малювати о сьомій ранку, то вже до 19.00 малюнок готовий. Це для мене зовсім не важко, бо я малюю з дитинства і люблю це робити”, – каже художник.

Микита намалював як історичних особистостей, так і людей, які попудярні сьогодні.

“Чомусь першим вирішив намалювати відомого художника Сальвадора Далі. Потім у липні з’явився футболіст Андрій Шевченко. Саме тривало “Євро-2020″. Тоді українська команда непогано грала, і цей мурал був ніби моя вдячність футболістам. Хотів, щоби з’явилися ще й якісь історичні особи. Намалював імператора Австрійської імперії Франца Йосифа, який був тісно пов’язаний із Буковиною”, – згадує Микита.

Микита вже намалював мурали на семи бетонних частинах паркану і ще планує домалювати алею.

“Коли я починав малювати перший мурал, то до мене кілька разів під’їжджала поліція. Запитували, що я роблю. Було й таке, що деякі люди, які проходили повз, обурювалися, що розмальовую паркан. А коли перший мурал з’явився, то вже під час наступних “малювань” мене ніхто і нічого не запитував, бо й самі бачать результат”, – згадує з усмішкою Микита.

Алея муралів стала одним із туристичних об’єктів Чернівців. Ця локація окремо висвітлюється в інтернеті.

“Мені приємно, що моя робота прикрасила вулицю і подобається чернівчанам та туристам. Часто бачу фото на фоні моїх муралів”, – каже художник.

Микита в Чернівцях намалював ще кілька відомих муралів і на цьому зупинятися не планує.

“На вулиці Українській на фасаді одного будинку намалював великий мурал Боба Марлі, який багато хто в Чернівцях знає. Поруч на будинку є намальований ангел, який також привертає увагу. Малював мурал співака Майкла Джексона. Щойно погода дозволить, я продовжу малювати мурали на паркані на вулиці Сагайдачного, там ще є кілька прольотів. Щоправда, наразі не знаю, які особистості там будуть”, – розповідає Микита.

Художник зізнається, що ідеї муралів приходять спонтанно. Але в інтернеті йому вже накидали пропозицій для наступних пропозицій. Пропонували намалювати відомих людей із Буковини, наприклад, композитора Володимира Івасюка та співачку Софію Ротару. Можливо, саме вони і з’являться найближчим часом на “Алеї муралів”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.