Новини

ЗСУ зупинили штурм на Харківському, Словʼянському та Бахмутському напрямках – Генштаб ЗСУ

Генеральний штаб України опублікував вечірнє зведення щодо ситуації на фронті станом на вечір 30 червня.

Про це йдеться на їхній сторінці у Facebook.

На Волинському та Поліському напрямках очікується ротація одного із загонів спеціального призначення, що виконує завдання у районі білоруського Пінська. Також підрозділи збройних сил білорусі застосовують комплекси радіоелектронної боротьби у прикордонних районах з Волинською областю.

На Сіверському напрямку Росія утримує свої підрозділи у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Росіяни обстріляли українські позиції з артилерії та вели повітряну розвідку безпілотниками у районі села Кисла Дубина. Також вони розгортають комплекси радіоелектронної боротьби неподалік Олешні Курської області.

На Харківському напрямку ворог веде оборону раніше зайнятих позицій. Росіяни ударили з авіації неподалік Прудянки і Одноробівки та обстріляли ракетами Харків. Українські воїни придушили спробу штурмових дій РФ у напрямку Кочубеївка – Дементіївка. Росіяни обстрілювали з артилерії райони Питомника, Дементіївки, Іванівки, Рубіжного, Явірського, Петрівки, Руських Тишків та Кутузівки. Також війська РФ вели розвідку безпілотниками типу “Орлан-10” поблизу Прудянки і Руської Лозової.

На Слов’янському напрямку російські підрозділи перегруповуються. ЗСУ відбили штурм у напрямку Довгеньке – Мазанівка. Росіяни відійшли. Також війська РФ вели штурмові дії, щоб взяти під повний контроль Богородичне, успіху не мали. Ворожі обстріли були у районах Богородичного, Краснопілля, Курульки, Вірнопілля та Червоної Поляни.

На Краматорському напрямку активних дій ворог не вів. Завдав авіаудару в районі населеного пункту Тетянівка.

На Лисичанському напрямку російські війська обстрілюють українські позиції у районі Лисичанська. Ведуть штурмові дії у районі Лисичанського нафтопереробного заводу, мають частковий успіх та утримують північно-західну та південно-східну частини заводу. Також росіяни вели штурмові дії у районах північно-східної частини Лисичанского НПЗ, а також Тополівки та північної частини населених пунктів Вовчоярівка і Малорязанцеве, частково мають успіх. Окупанти утримують під вогневим контролем ділянку дороги Тополівка – Лисичанськ. Українські військові зупинили наступ росіян у напрямку Лоскутівка – Лисичанський желатиновий завод та змусили росіян відійти.

На Бахмутському напрямку армія рф завдала ракетно-авіаційного удару у районі Соледару. Артилерійські обстріли росіяни завдавали у районі Білогорівки, Покровського, Клиновеого та Новолуганського. Українські захисники успішно припинили спроби наступальних та штурмових дій окупантів в напрямках Миколаївка – Спірне, Володимирівка – Покровське, Доломітне – Вуглегірська ТЕС.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстрілював позиції із ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. Завдав ракетного удару по околицях Авдіївки. Вів повітряну розвідку безпілотниками типу “Орлан-10”.

На Південнобузькому напрямку російські окупанти продовжували обстріли в районах Трудолюбівки, Князівки, Веселого Кута, Червоного Яру, Кобзарців, Любомирівки, Посад-Покровського та Лупаревого: а також вели повітряну розвідку. Зафіксована робота засобів радіоелектронної боротьби поблизу Великої Олександрівки.

В акваторії Чорного моря у готовності до застосування ракетного озброєння перебуває три носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”. Не витримавши атак ЗСУ, російські окупанти залишили острів Зміїний. Таким чином Одещина повністю звільнена.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.