Новини

Напад голови Укрексімбанку на журналістів: Мецгер склав повноваження на час розслідування

Голова правління Укрексімбанку Євген Мецгер склав повноваження на час розслідування після нападу на журналістів.

Про це йдеться у його заяві, пише Економічна правда

“Ситуація, яка виникла навколо Банку, є неприпустимою. Моя надмірно емоційна реакція та нестримана поведінка стосовно журналістів, не мають виправдання. Повністю усвідомлюю свою відповідальність”, – йдеться у заяві Мецгера.

Він продовжив, що аби частково зняти шкоду репутації банку, “невідкладно пишу заяву про складання повноважень Голови Правління на час проведення необхідних слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в Банку згідно з відповідними процедурами”.

Мецгер резюмував, що подальший розвиток ситуації залежить від висновків, які будуть зроблені слідством та перевіркою.

Нагадаємо, 4 жовтня голова правління державного “Укрексімбанку” Євген Мецгер під час запису з ним інтерв’ю для “Радіо Свобода” наказав охороні припинити знімання і вилучити з камер відзнятий матеріал. Банкіру не сподобалося одне з запитань журналіста Кирила Овсяного, яке стосувалося майбутнього розслідування.

З приводу інциденту висловили своє обурення дипломатичні представництва США та Великої Британії. У своїй заяві американське посольство висловило стурбовані повідомленнями про неналежну поведінку щодо журналістів.

Також депутат Чернівецької міськради Олексій Каспрук повідомив, що ініціює прийняття Чернівецькою міською радою рішення про припинення будь-якої співпраці з публічним акціонерним товариством “Державний експортно-імпортний банк України”.

Редакції програми “Схеми” вдалося відновити відео на обох картках із обох камер, на які вівся запис інтерв’ю журналіста програми з головою правління державного “Укрексімбанку” Євгеном Мецгером.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.