Новини

Мовний скандал: викладач коледжу назвав українську мову «псячою»

У місті Чорноморськ, що в Одеській області, викладач морського фахового коледжу Одеського національного морського університету Олександр Макаренко назвав українську мову “псячою”.

Про це інформують “Факти”.

Зокрема, у коментарях під постом в Facebook педагог написав:

“Я не разумею вашу псячу мову, пышіть калі ласка па-беларусску альбо па-русску. Я ня мовлю ўкраінскай мовой і паперы пышу па-руску, хоць ведаю яе. Для мяне гэта ваша ўкраінская мова — мова окупантаў та фашыстаў”.

Заступниця директора з освітньої роботи коледжу Наталія Федорова прокоментувала інцидент. Вона запевнила, що у коледжі не терпітимуть подібні висловлювання викладача.

“Керівництво коледжу не ставитиметься терпляче до таких висловлювань. Неприйнятно, що викладач нашого закладу публічно робить такі висловлювання. Ми поговоримо з дітьми в тих групах, де він викладає, і з’ясуємо, чи пропагує вчитель ненависть до державної мови на своїх уроках”, — пообіцяла заступниця директора.

Своєю чергою активісти повідомили про інцидент уповноваженого з захисту державної мови (мовного омбудсмена) і на урядову “гарячу лінію”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.