Новини

Борги за комуналку зросли: українців за них карають

В Україні в серпні кількість боргів за комуналку досягла 450,7 тис., хоча ще рік тому ця цифра була на рівні 294,7 тис., тобто в півтора раза меншою. В результаті на третину злетіла і кількість виробництв щодо стягнення боргів.

Про це пише Обозрєватель.

У тих, хто не оплачує комунальні послуги, арештовують банківські рахунки, забирають майно і продають його на аукціонах.
Як говориться в даних Opendatabot, у всьому реєстрі боржників 7% займають ті, хто вчасно не заплатив за комунальні послуги.

Станом на серпень загальна заборгованість досягла 64,4 млрд грн.

Традиційно найбільший мінус – із боргів за газ (23,7 млрд грн). За опалення і гарячу воду – 20,3 млрд, а за електроенергію – 7,1 млрд грн.

В Україні діє спрощена процедура стягнення боргів за комуналку. У суді такі справи розглядають без присутності сторін. Якщо суд зобов’язав вас заплатити за рахунками (а це відбувається практично у всіх випадків, окрім неправильно нарахованих сум), а ви відмовляєтеся, дані вносять до реєстру боржників.

Далі виконавча служба відкриває провадження. Вона може заарештувати всі ваші банківські рахунки, заарештувати автомобіль, інше майно, забрати меблі, одяг, техніку, яку продадуть на відкритих торгах, а виручені гроші підуть на сплату боргів.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.