Новини

Зеленський підписав указ про соцгарантії: що це означає

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про забезпечення соціальних гарантій для ветеранів війни і сімей загиблих українських захисників. Для них передбачається поліпшення житлових умов.

Про це в суботу, 11 вересня, повідомляє прес-служба Офісу президента.

Зокрема, уряду доручається вжити заходів щодо соціального захисту, зокрема, передбачивши в проекті держбюджету України на 2022 витрати на житло для цієї категорії осіб.

Указ стосуватися осіб, які потребують поліпшення житлових умов, з числа: сімей загиблих, зниклих безвісти або померлих внаслідок поранення, отриманого під час участі в антитерористичній операції; осіб з інвалідністю I-II груп, отриманою в результаті участі в АТО; внутрішньо переміщених осіб, які брали безпосередню участь у захисті України від російської агресії; сімей учасників бойових дій на території інших держав, які загинули, пропали безвісти або померли внаслідок поранення, отриманого на території цих держав під час конфліктів; осіб з інвалідністю I-II груп з числа УБД на території інших держав; сімей загиблих учасників, осіб з інвалідністю I-II груп внаслідок подій під час Революції Гідності, а також сімей тих, кому посмертно присвоєно звання Героя України за участь в революції.

Крім того, Зеленський ініціював затвердження урядом Державної цільової соціальної програми забезпечення реалізації права на житло осіб, які брали участь в бойових діях на період до 2025 року.

Також глава держави доручив Кабміну забезпечити з 2022 функціонування Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.