Новини

Україні найближчим часом загрожує “червона” зона карантину: епідеміолог назвав ключову причину

Україна до кінця вересня може потрапити в “червону” зону карантину, запровадженого для боротьби з поширенням коронавірусу COVID-19.

У країні майже неминучий жорсткий карантин – локдаун, розповів лікар-епідеміолог Олексій Галімський в інтерв’ю Obozrevatel.

За його словами, ключовою причиною погіршення коронавірусної ситуації є відмова від дистанційного навчання. Експерт вважає, що діти будуть поширювати коронавірус.

“Рекомендації з вакцинації вчителів – це справжній маразм: якщо в шкільному класі сидить 30 нещеплених дітей і один щеплений учитель, вчитися можна, а коли в класі сидить 31 нещеплена людина, займатися вже не можна”, – зазначив співрозмовник.

Епідеміолог попередив, що діти будуть повсюдно розносити заразу, оскільки не дотримуються соціальної дистанції (під час карантину радять триматися від людей на відстані 1,5 метра – Ред.).

“Діти проїдуть у громадському транспорті, пограються на дитячому майданчику, прийдуть додому. Соціального дистанціювання у дітей немає ніде – воно серед дітей неможливе в теорії, тому що це діти”, – додав медик.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.