Новини

У МОЗ прокоментували вірогідність введення локдауну в Україні через “Дельту”

В Україні будуть продовжувати адаптивний карантин у зв’язку з епідемією коронавірусу. Утім, вводити локдаун через поширення штаму “Дельта” поки не планують.

Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі “Українського радіо”.

За його словами, в Україні продовжать загальнонаціональний карантин.

“Зараз ситуація в країні стабільна і ми не готуємося до закриття на новий локдаун. Попри ріст захворюваності, ситуацію контролюємо, людям надаємо меддопомогу. Спалахи локалізують на рівні громад або кластерів областей. А карантин буде продовжено, адже до нього прив’язано чимало процесів, які відбуваються в державі”, – заявив головний санлікар країни.

Водночас, за словами Кузіна, в Україні офіційно зафіксували вже 147 випадків коронавірусу штаму “Дельта”. Найбільший відсоток нових випадків штаму “Дельта” дають Волинська, Одеська, Тернопільська область, Чернівці та Київ.

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що наразі в Україні ситуація із показниками захворюваності на коронавірус стабільна і ознак локальних або загальнонаціональних спалахів СOVID-19 нема. Тому прохання київської влади надати до 3 серпня списки працівників критичної інфраструктури, аби їм видати спецперепустки у транспорт, є завчасною.

Водночас головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що наразі ситуація з коронавірусом викликає занепокоєння у східних областях України.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.