Новини

На Буковині посилять контроль за вагою вантажівок

На дорогах Буковини посилять габаритно-ваговий контроль

Для цього в області збільшать кількість пунктів, у яких зважуватимуть транспорт, повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

Про це ішлося під час засідання відповідної робочої групи, яке провели заступники голови Чернівецької ОДА Ковалюк Богдан та Артур Мунтян.

“Дорога – це складна інженерна споруда. Вона розрахована на певне навантаження. Якщо цей показник вище норми, траса зазнає пошкоджень, а це призводить до її подальшої руйнації. Аби зберегти державні та місцеві дороги в області, ми облаштуємо додаткові пункти зважування автівок на визначених місцях, де працюватимуть робітники відповідних служб. Деякі з них функціонуватимуть цілодобово”, – сказав Богдан Ковалюк.

Наразі у Чернівецькій області є 10 майданчиків для зважування. Також планують облаштувати 3 комплекси, які зможуть визначати вагу автівок у русі. Один із них, зокрема, розташують поблизу мостів у селі Розтоки, які торік звели у рамках програми Президента України Велике будівництво.

Під час засідання також говорили про результати габаритно-вагового контролю в області з початку 2021 року. Так, цьогоріч фахівці склали 275 актів щодо перевищення нормативних та вагових параметрів. Загальна сума штрафів, накладених на порушників, складає понад 30 тисяч євро.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.