Новини

Не відпрацював 200 годин громадських робіт: буковинцю “світить” 3 роки обмеження волі

Дізнавачі поліції Буковини завершили досудове розслідування за фактом ухилення від покарання.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області, пише molbuk.ua

У листопаді минулого року Кіцманський районний суд визнав винним 43 -річного жителя села Шипинці у вчиненні кримінального проступку та призначив йому покарання у вигляді 200 годин громадських робіт. Однак чоловік не відпрацював їх, через що правоохоронці розпочали кримінальне провадження та направили для розгляду до суду.

Під час досудового розслідування дізнавачі відділення поліції №2 (м. Кіцмань) Чернівецького районного управління поліції з’ясували, що після призначення судом покарання у вигляді громадських робіт за вчинення крадіжки буковинець був ознайомлений із графіком та умовами роботи в одній із державних установ.

Проте із присуджених 200 годин чоловік відпрацював всього чотири, після чого не з’являвся на роботу без поважних причин. Таким чином, невідбутий термін покарання у виді громадських робіт склав 196 годин.

Наразі буковинські дізнавачі поліції передали обвинувальний акт для розгляду до Кіцманського районного суду.

Правопорушнику інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 389 (Ухилення від покарання, не пов’язаного з позбавленням волі) Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує до трьох років обмеження волі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.