Новини

Стало відомо, за скільки грошей облрада продає свої автівки

На автопаркінгу облради налічується дев’ять машин, які хочуть продати. Для цього оголосили аукціон. На ньому продали лише дві машини “ВАЗ-21043”, та мікроавтобус “Пежо-Боксер”, 1995 року. Його стартова ціна на аукціоні складала 37 627 гривень.

Кореспондентка molbuk.ua побувала на автопаркінгу та побачила, які машини ще є та за яку ціну їх можна купити.

Мене зустрічає головний механік комунального підприємства “Дирекція з обслуговування майна спільної власності територіальних громад” Микола Гушул та проводить екскурсію автопарком.

– Ось наша перша машина це “ВАЗ-2109”. Цей автомобіль 1993 року випуску, стартова ціна на нього – 31 098 гривень. Пробіг тут теж хороший

– лише 316,5 тисячі кілометрів. За скільки років використання такої машини це не є багато. На ринку такі машини йдуть за 800 доларів, не більше. Така модель зараз не дуже популярна, тому що у неї передня панель пластмасова, і вона постійно скрипить. На ній раніше їздила Оксана Палійчук, директорка департаменту освіти і науки ОДА, – розповідає пан Микола.

Купив “Жигулі” за 25 тисяч

Підходимо до наступної машини марки “Жигулі” 1992 року випуску. Її вже продали, купив житель Путильщини за 25 тисяч гривень.

– Тут середньостатистичний пробіг, машина на ходу, – пояснює Микола Гушул.

Йдемо до наступної автівки. Після “Жигулів” це щось новіше – американський “Крайслер-Неон” чорного кольору.

– Ця машина 1996 року випуску. Стартова ціна – 69 850 гривень. Пробіг тут невеликий, поки що претендентів на купівлю не було. Раніше це була “розгінна” машина облдержадміністрації. Вона доволі комфортна, – каже пан Микола.

Далі розглядаємо “Волгу”. На ній переважно їздили заступники голови облради.

– Ця машина із 2001 року, вже двадцять років вона служить облраді. Стартова ціна на неї – 28 834 гривні. Пробіг – 382 тисячі кілометрів, – каже головний механік.

Підходимо до машини “Мерседес Бенц Е-320”, на вигляд доволі доглянута.

– Це вищий клас, тут набагато потужніший двигун, ніж в інших автівках. Якщо чесно, то я здивований, що її не продали на першому аукціоні. Вона комфортна, має шкіряний салон. На ній в основному їздили голови облради, останнім їздив Мунтян. Єдиний мінус – вона багато витрачає пального. Зараз ціна на неї 147 590 гривень, пробіг – 607,5 тисячі кілометрів, – зазначає Микола Гушул.

На мерседесі їздив губернатор

Поруч стоїть ще один “Мерседес С-420”, як розповідає головний механік ця машина класом вища за попередню.

– Вона старша за роками від попередньої, але тут більш потужний двигун. На цій автівці переважно їхав губернатор та його заступники.

Стартова ціна – 155 тисяч гривень. Думаю, на неї знайдеться покупець, – запевняє пан Микола.

Збоку припарковані три мікроавтобуси: “РАФ-22038” 1995 року, “Пежо-Карсан” 1995 року випуску та “Пежо-Боксер” теж 1995 року, якого вже продали.

Вартість на “РАФ-22038” – 12 тисяч гривень. Пан Микола розповідає, що мікроавтобус на ходу, проте на вигляд досить старий.

– Ці мікроавтобуси везли хлопцям на Схід, вони возили гуманітарну допомогу, – пояснює пан Микола.

“Пежо-Карсан” 1995 року випуску має 18 місць. Ціна на автобус складає 54 тисячі гривень. Раніше на ньому возили різні делегації.

“Пежо-Боксер” продали на аукціоні за 37,6 тисячі гривень.

– Зважаючи на те, що на попередньому аукціоні продали лише дві машини, то рішенням голови облради ми отримали доручення провести другий аукціон. Зараз повинні оголосити повторний аукціон протягом дев’яти днів, сьогодні лише четвертий. Під час проведення повторного аукціону ціни автоматично знижуються на 50 відсотків. Основна умова, щоби аукціон відбувся, – має бути більше двох учасників, – повідомляє Микола Гушул.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.