Новини

Щеплень та тестів не потрібно: Німеччина відкриває кордони для усіх українців

Українським туристам не потрібно буде ні вакцинуватись, ні робити тестування на COVID-19 для того аби потрапити у Німеччину.

Це стосується всіх, хто мешкає в Україні понад 6 місяців, а не лише володарів українських паспортів, повідомляє Deutsche Welle

Федеральне міністерство внутрішніх справ Німеччини в п’ятницю, 16 липня, оновило перелік держав, із яких дозволений безперешкодний в’їзд до країни. До цього переліку увійшла й Україна.

Дозвіл на “необмежений в’їзд” набуває чинності з неділі, 18 липня. Проте, рішення стосується лише резидентів України – тобто тих, хто перебуває там не менш як останні шість місяців, зможуть вільно в’їжджати до Німеччини без будь-яких обмежень.

Так, українці та інші мандрівники зможуть в’їжджати до Німеччини з туристичною або іншою метою, не надаючи до того ж підтвердження про повне щеплення або інші документи, що підтверджують відсутність інфікування, а також негативного тесту.

Зокрема, до переліку безпечних країн, окрім України, увійшли ще 25 країн: Албанія, Вірменія, Австралія, США, Канада, Ізраїль тощо. Цей перелік складається на основі рекомендацій ЄС, де 15 липня визнали Україну безпечною під епідемічним кутом зору.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.