Новини

На Буковині посилюють карантин: що зміниться в регіоні з 23 лютого

Влада Чернівецької області вирішила посилити карантин через погіршення ситуації з коронавірусом. Нові обмеження почнуть діяти вже з завтрашнього дня, 23 лютого, повідомляє Чернівецька обласна державна адміністрація в Facebook.

Згідно з рішенням Чернівецької обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), заклади освіти Чернівецької області перейдуть на дистанційну форму навчання, позашкільні гуртки та ігрові зони у торгових центрах теж будуть закриті.

Крім того, з вівторка в області заклади громадського харчування зможуть працювати лише до 20:00.

“Ми змушені повернутися до деяких обмежень на два тижні, щоб зупинити ланцюг поширення COVID-19”, – підкреслив голова ОДА Сергій Осачук.

У стаціонарах Чернівецької області станом на сьогодні перебуває максимальна кількість пацієнтів – 1113. Загалом, ліжковий фонд заповнений майже на 63%.

“Минулого тижня ми збільшили ліжковий фонд на 120 ліжок. На цьому тижні планується розгорнути ще 500, з них 120 вже сьогодні додали. Ми дбаємо про те, щоб кожен пацієнт мав доступ до кисневої дотації. Паралельно з цим формуємо додаткові резерви медиків, які лікуватимуть хворих коронавірусом”, – додав Осачук.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.