Новини

Бойовики на Донбасі 5 разів порушували «режим тиші»

Протягом суботи, 20 лютого, зафіксовано пʼять випадків порушення режиму тиші на Донбасі. Як повідомляє пресцентр штабу Операції обʼєднаних сил, серед українських військовослужбовців втрат нема.

“Уранці, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ”, озброєні формування Російської Федерації відкрили прицільний вогонь з артилерійських систем 122-го калібру і снайперської зброї по українських позиціях недалеко від населеного пункту Південне”, – йдеться в повідомленні.

З мінометів 120-го калібру російські найманці вели вогонь поблизу Новгородського: тут під мінометний обстріл потрапили не тільки позиції Збройних Сил України, а й будинки місцевих жителів. У результаті обстрілу були пошкоджено три житлові будинки, лінію електропередач і газопровід. Постраждалих серед цивільного населення немає.

“Також окупанти вели прицільний вогонь зі станкових і ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї неподалік від населених пунктів Попасна і Катеринівка”, – зазначають у штабі.

Там додають, що на обстріли противника українські воїни відкривали у відповідь вогонь.

“Про факти порушення режиму припинення вогню через українську сторону в СЦКК повідомлено представників ОБСЄ”, – підсумовується у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, учора секретар РНБО заявив, що солдати на лінії розмежування можуть відкривати вогонь у відповідь.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.