Новини

«Понад рік працюємо без світла»: у Чернівцях триває конфлікт на будівельному ринку на вулиці Шухевича

У Чернівцях триває конфлікт на будівельному ринку на вулиці Шухевича. Його можуть закрити. За словами підприємця Олега Притули, власник ринку намагається завадити їхній діяльності – руйнує неробочі приміщення, заблокував в’їзд, відключив електроенергію.

Про це йдеться в публікації ” “

“Ще в 90-х роках міськрада виділила землю малому приватному підприємству “Рейтинг”. Керівник Степан Гринчук сказав нам, підприємцям, що можна тут будувати магазини. Ми це зробили й спокійно провадили свою діяльність. Згодом міськрада мала намір забрати землю в “Рейтингу” і передати її міському комунальному підприємству “Газкомплектприлад”, – розповідає О. Притула.

Справа про передачу землі вийшла на фінішну пряму, як зазначає пан Олег: “Ми заплатили “Газкомплектприладу” за оренду землі”. Проте її так і не передали комунальному підприємству, тому підприємці заплатили ще раз за оренду землі, але “Рейтингу”.

Згодом землю все ж таки передали у власність комунального підприємства. Проте у червні 2021 року директор приватного ринку Степан Гринчук звернувся до міськради та отримав її у користування. Згодом земельну ділянку викупили. Вона коштувала понад три мільйони гривень.
Історія продовжилася у 2022 році.

“У серпні минулого року приходжу на роботу і бачу повідомлення про те, що ринок закритий і переноситься на вулицю Сторожинецьку. Нам пропонують там знову купити місця і побудувати магазини. Коли ми почали розбиратися в ситуації, нам сказали, що земля вже продана. Проте ми далі продовжуємо сплачувати оренду. Потім повідомили, що з 1 вересня нам потрібно звідси з’їхати. Ми, підприємці, зібралися та пішли до керівника “Рейтингу” Степана Гринчука. Куди нам діватися? Він сказав звертатися до міськради. Там сказали, що всі наші приміщення площею 1564 кв. м приватизовані. Люди взялися за голову. Ми власноруч підписували акти із “Рейтингом” та його директором, що будуємо магазини за власні кошти і є їхніми власниками”, – каже О. Притула.

Фото прикладів акту, які надали molbuk.ua підпримєці:

Наразі підприємці судяться з “Рейтингом”.

“Суд нам відмовив у позовних заявах. Він став на бік забудовника та не взяв до уваги приватизацію наших приміщень”, – зазначає Олег Притула.

Люди подають касаційну скаргу. Також, за словами підприємця, прокуратура відкрила справу про те, чи законно було набуто приватну власність підприємцем.

” ” звернувся з інформаційним запитом до обласної прокуратури, чи справді провадження було відкрито. Очікуємо на відповідь.

“Понад рік ми працюємо без світла – з жовтня 2022 року: хто – з генератором, хто – із сонячними панелями. Якось обходимося. До нас приходила податкова, оскільки маємо оформити другу групу ФОП та закупити касові апарати. Проте в нас світла немає, як ми маємо це зробити? З 31 серпня цього року нам заблокували в’їзд. Вочевидь, там мають збудувати щось нове, а нас вигнати звідси”, – каже Олег Притула.

У Чернівецькій міськраді зазначають, що вплинути на ситуацію ніяк не можуть, адже це господарський спір між приватними суб’єктами.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.