Новини

“Загибель тисяч солдатів”: WP дізнався, у чому саме звинувачують генерала Содоля

24 червня президент Володимир Зеленський зняв генерала Юрія Содоля з посади командувача Об’єднаних сил ЗСУ, яку він обіймав трохи понад 4 місяці. Хоча президент не назвав причин, незадовго перед тим начальник штабу бригади Нацгвардії “Азов” Богдан Кротевич звернувся до ГБР зі скаргою на Содоля.

Видання The Washington Post змогло отримати доступ до тексту цієї скарги і дізналося, в чому саме Кротевич звинувачує генерала. Як випливає з тексту скарги, Кротевич звинуватив Содоля в низці помилок, починаючи з часів оборони Маріуполя у 2022 році.

“Хоча генерал Содоль не керував обороною міста і жодної години не провів у Маріуполі, йому присвоєно звання Героя України”, – написав Кротевич, додавши, що він не забезпечив бригаду “Азов” боєприпасами та не підготував оборонні споруди міста перед російським наступом.

Після того, як один командир у місті запитав у Содоля інструкцій, Кротевич став свідком того, як Содоль відповів: “Нас [затисли]”, перш ніж покласти трубку.

Зовсім нещодавно, під час свого командування східним фронтом, Содоль наказав “Азову” наступати без необхідних артилерійських боєприпасів, і коли були наведені аргументи, чому це неможливо, “проти командувача [Азова] було розпочато офіційне розслідування”, – йдеться у скарзі.

“Генерал Содоль неадекватно керує військами, а його рішення призвели до загибелі тисяч військовослужбовців ЗСУ, Національної гвардії та інших підрозділів оборони, що призвело до слабкості позицій на фронті та втрати великої кількості території”, – стверджує Кротевич.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.