Новини

Ви теж їх їсте: 11 продуктів, які прискорюють старіння та викликають зморшки

Якщо ви намагаєтесь доглядати за своєю шкірою та часто відвідуєте косметологів, дерматологів та витрачаєте шалені гроші на доглядову косметику, але це не має бажаних наслідків, вам варто переглянути свій раціон. Портал She Finds назвав перелік продуктів та напоїв, які прискорюють старіння та сприяють появі зморшок.

1. Бекон

Бекон та інше оброблене м’ясо містить нітрати та велику кількість натрію, які викликають запалення та можуть сушити шкіру. Для користі вашої шкіри, фахівці радять споживати солоне м’ясо лише кілька разів на місяць.

2. Солодощі

Якщо ви часто та багато споживаєте солодощів, зокрема цукерок, вам потрібно зупинити це. Надлишок цукру в таких продуктах підвищує рівень цукру в крові та впливає на ріст колагену. Оскільки колаген відповідає за збереження еластичності та міцності вашої шкіри, це один із продуктів, які слід споживати в помірних кількостях.

3. Злакові пластівці

Хоч пластівці рекламують як здорову ранкову їжу для заряду енергії на весь день, багато з них містять більше цукру, ніж тістечка чи пончики. У таких випадках краще замінити пластівці на вівсянку.

4. Газовані напої

Газована вода просто “завантажена” цукром, навіть дієтичні газовані напої, які містять цукрозамінники, не набагато краще. Краще вживати натуральні соки, звичайну воду або несолодкі чаї.

5. Фастфуд

Кілька гривень за повний пакет готової їжі, яку не потрібно готувати самому, дуже приваблює, але варто бути обережними, адже фастфуд містить нітрати, багато натрію і велику кількість цукру.

6. Картопля фрі

Картоплю фрі часто смажать у фритюрі з трансжирами, що погано відображається на вашому здоров’ї та негативно впливає на колаген і еластин.

7. Алкогольні коктейлі

Вживання алкоголю погано впливає не лише на шкіру, а й на весь організм людини. Проте, якщо це в помірних кількостях, то алкоголь навпаки допомагає шкірному бар’єру підтримувати вологість.

8. Молочні продукти

Для частини людей молочні продукти можуть сприяти запаленню та проблемам зі шкірою, включаючи прищі у дорослих. Якщо ви бачите, що ваша шкіра реагує на те, що ви з’їли сир або морозиво, поекспериментуйте з видаленням молочних продуктів зі свого раціону, щоб побачити, чи це має значення.

9. Попкорн

Попкорн може містити велику кількість цукру, солі та навіть хімічних речовин і гідрогенізованих жирів, які можуть викликати запалення на шкірі.

10. Кава

Повністю відмовлятися від кави, щоб підтримувати здорову та молоду шкіру, не потрібно, але потрібно обмежити кількість кофеїну, який ви споживаєте.

11. Червоне м’ясо

Червоне м’ясо теж потрібно вживати лише у помірних кількостях. Попри те, що м’ясо містить ряд корисних для вас вітамінів, мінералів і білків, воно також може викликати запалення на шкірі. Час від часу замінюйте його нежирним м’ясом і рослинним білком.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.