Новини

У Чернівцях арештували зловмисника, який за 12 тис. євро переправляв чоловіків до Румунії

За клопотанням слідчих поліції суд арештував чернівчанина, який сприяв у нелегальній міграції чоловікам за кордон.
12 тисяч євро коштувало чоловікам призовного віку, щоб виїхати за межі України поза офіційним пунктом пропуску. Наразі слідчі поліції повідомили організатору про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Відповідно до чинного законодавства, за скоєне чернівчанину загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

Протиправні дії організатора і “провідника” задокументували співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з колегами Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та працівниками контррозвідки Служби безпеки України.

Під час досудового розслідування поліцейські з’ясували, що 51-річний чернівчанин, знаючи про діючі тимчасові обмеження щодо виїзду військовозобов’язаних осіб через державний кордон України, сприяв у переправленні чоловіків до сусідньої країни.

До своєї протиправної діяльності чернівчанин долучив 24-річного жителя села Ванчиківці, який виконував роль “провідника”.

Фігуранти підшукували “клієнтів” та відповідно до попередньо узгодженого плану, доправляли їх до лінії розмежування з Республікою Румунія. Сума “зеленого коридору” становила 12 тисяч євро з кожного чоловіка.

Так, 23 травня цього року у місті Новоселиця правоохоронці затримали організатора нелегальної міграції у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою особою) Кримінального процесуального кодексу України під час отримання передоплати у сумі 7500 євро.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомили організатору про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

За клопотанням поліцейських суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Наразі правоохоронці перевіряють інформацію щодо причетності інших осіб до організації нелегальної міграції.

Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України “Про Правила перетинання державного кордону громадянами України”, на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.