Новини

У Чернівцях суд покарав водія тролейбуса, який допустив масштабну ДТП біля мерії

У Чернівцях суд призначив покарання водію тролейбуса, який 1 квітня цього року протаранив клумби, автомобіль, дерево й туристичну стелу на Центральній площі поблизу міськради.

Як повідомляє molbuk.ua, відповідна постанова Шевченківського районного суду оприлюднена в судовому реєстрі.

Зокрема, у матеріалах суду йдеться, що водій тролейбуса при зупинці “не вжив всіх заходів, щоб не допустити самовільний рух”.

Унаслідок цього тролейбус здійснив самовільний рух і допустив наїзд на припарковані автомобілі Renault Megane та Skoda.Внаслідок ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження й завдані матеріальні збитки.

“Своїми діями ОСОБА_1 порушив п.2.3б, 12.1, 13.1, 15.12 Правил Дорожнього руху України і тим самим вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст.124 КпАП України”, – йдеться у судовій постанові.

Окрім того, зазначається, що водій у судовому засіданні свою вину визнав повністю, а викладені в протоколі обставини підтвердив.

Шевченківський районний суд визнав водія винним у вчиненні адмінправопорушення, передбаченого ст.124 КпАП України та наклав на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу розміром 850 грн у дохід держави. Окрім того, чоловік має сплатити судовий збір розміром 454 грн на користь держави.

Раніше повідомлялося, що 1 квітня поблизу приміщення Чернівецької міської ради тролейбус протаранив клумби та автомобіль, а також врізався у дерево. Як згодом з’ясувалося, у тролейбуса відмовили гальма.

Пізніше керівництво Чернівецького тролейбусного управління звільнило водія, який допустив цю дорожньо-транспортну пригоду. Він також сплатив 38 тисяч гривень компенсації.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.