Новини

Футбол: «Буковина» зіграла з київським «Рубіконом»

Сьогодні, 16 травня, у матчі 22 туру Другої ліги (група “А”) ФСК “Буковина” у Чернівцях прийняв ФК “Рубікон” із Києва.

Про це йдеться на сторінці ФСК “Буковина”, пише molbuk.ua

Матч розпочався о 16.00. До завершення матчу у складі “Буковини” на полі залишилося лише 9 гравців.

Результат матчу – 0:0.

“Буковина” у дев‘ятьох грає унічию з “Рубіконом”, – повідомляють на сторінці клубу.

Чернівецький клуб вдруге в історії зустрівся з “Рубіконом”. Попередній поєдинок відбувся 23 березня цього року у Щасливому Київської області. Тоді “Буковина” здобула гостьову перемогу (1:3), завдяки “дублю” Калайтана та голу Клочана.

Цікаво, що одному з гравців “Буковини” – Василю Гакману – сьогодні виповнився 21 рік. Свій день народження спортсмен “відзначив” на полі, взявши участь у матчі.

Довідка

ФК “Рубікон” заснований 6 березня 2017 року. У Другій лізі клуб дебютував у сезоні 2020/21. Раніше колектив виступав у змаганнях серед аматорів столиці. Зокрема, у сезоні 2019/20 “Рубікон” оформив “золотий дубль”, ставши чемпіоном та володарем Кубка Києва. У тому ж сезоні клуб брав участь у чемпіонаті України серед аматорів, у якому зайняв 6 місце.

Кращий бомбардир “Рубікону” – вихованець київського “Динамо” Максим Тищенко. У активі 26-річного нападника – 8 забитих м’ячів.

Капітан “Рубікону” Євген Зарічнюк пограв в Українській Прем’єр-лізі за полтавську “Ворсклу”, а також, дебютував у кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА у складі молдовського клубу “Мілсамі”.

У заявці столичної команди – четверо легіонерів: француз Амед Драм, івуарієць Гбамбл Бі Нене Жуніор, ганець Стівен Нянках та американець із литовським корінням Томас Довідайтіс.

Також за киян виступає півзахисник Дмитро Копитов, який у першій половині сезону 2020/21 грав у складі “Буковини”.

“Рубікон” очолює 42-річний фахівець Сергій Літовченко. Як футболіст він виступав у вищому дивізіоні України за “Таврію” (Сімферополь) та “Арсенал” (Київ). У якості тренера після сезону 2017/18 вивів столичних “канонірів” до Української Прем’єр-ліги. Також працював у Білорусі та Вірменії.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.