Новини

«Ваш родич у біді»: за добу шахраї ошукали трьох буковинців

Впродовж минулої доби троє краян стали жертвами аферистів. Цього разу шахраї ошукали чернівчанина, використовуючи схему “Ваш родич в біді”, жительку Вижниччини – під приводом отримання грошової допомоги. А уродженець Волинської області потрапив у шахрайську пастку псевдобанкіра. Поліція вживає заходів щодо встановлення та притягнення правопорушників до відповідальності.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише molbuk.ua

Учора, 26 лютого, з повідомленням про шахрайство звернувся 71-річний чернівчанин. Чоловікові зателефонував невідомий та повідомив, що його родичу загрожує кримінальна відповідальність за вчинення злочину. Чернівчанин без вагань перерахував 12 тисяч гривень на невідомий рахунок.

Ще однією жертвою шахраїв стала 35-річна жителька села Мариничі. Заявниця отримала повідомлення про соціальну виплату. Жінка перейшла за посиланням та ввела реквізити карткового рахунку. Відтак із її банківського рахунку зникло понад 17 тисяч гривень.

Також цього дня з повідомленням про шахрайство звернувся 58-річний уродженець Волинської області. Заявник розповів правоохоронцям, що йому зателефонував невідомий, який представився працівником фінансової установи. Псевдобанкір увійшов у довіру до чоловіка та, під приводом захисту карткового рахунку, заволодів понад 38 тисячами гривень.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські наголошують громадянам:

перевіряйте отриману інформацію;
не перераховуйте кошти на невідомі рахунки;
не переходьте за сумнівними посиланнями;
не вводьте конфіденційну інформацію чи реквізити карткових рахунків на підозрілих сайтах;
не розголошуйте інформацію, що стосується банківських рахунків.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.