Новини

Клічук розповів, коли в Чернівцях розпочнуть заміну магістрального водогону

У Чернівцях лише зараз підходять до початку реалізації проєкту із заміни дністровського водогону.

Про це на пресконференції 1 грудня повідомив міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua

Перший етап робіт із заміни водогону з Дністра, на який німецький банк виділив 52 мільйони євро, мав розпочатися у вересні. Проте досі тривають бюрократичні процедури.

“Вони дуже тривалі, – поскаржився мер. – Наприклад, щоби погодити якісь зміни у грантовій чи кредитній документації, звертаємося до консультанта, потім це йде на правління двох банків, а потім спускається вниз. Погодження трьох-чотирьох речень може тривати три-чотири місяці. Тому так вийшло, що у грудні минулого року ми заключили угоду на грантові та кредитні проекти для водоканалу, але лише зараз підходимо до початку реалізації проекту із заміни водогону”.

Мер висловив надію, що з початку 2024 року лід таки “зрушиться”.

“Сподіваюся, що до кінця року ці бюрократичні процедури завершаться і ми зможемо з початку нового року говорити про заміну дністровського водогону і мереж на території міста”, – висловив надію Р. Клічук.

Він також зауважив, що також страждає від відключень води.

“Я живу теж у місті і залишаюся без водопостачання на декілька днів. Але розумію, що це є наслідком того, що магістральний водогін ніколи не ремонтували”, – зазначив посадовець.

Всередині серпня у мерії заявили, що у Чернівцях розпочинають довгоочікувану модернізацію водоканалу.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.