Новини

Від сьогодні у сервісних центрах МВС Буковини запровадили пілотний проект: водії зможуть складати іспити лише у Чернівцях

У сервісних центрах МВС Буковини стартував проєкт “Прозорі іспити”:

Сьогодні, 1 грудня, у сервісних центрах МВС Чернівецької області стартував пілотний проєкт “Прозорі іспити”.

Про це повідомляє регіональний сервісний центр ГСЦ МВС у Чернівецькій області.

Віднині екзаменаційну діяльність у регіоні здійснює лише сервісний центр МВС №7341 міста Чернівці за адресою: вул. Руська, 248 М.

Даний сервісний центр МВС, який приймає іспити у майбутніх водіїв, став своєрідним екзаменаційним хабом. Він обладнаний відеокамерами з аудіозаписом, які фіксують звук та не залишають сліпих зон. Це виключає будь-яку можливість ймовірного втручання в процес складання іспиту. Транспортні засоби для складання іспитів оснащені камерами, що в повній мірі фіксують процес приймання іспитів і роблять його максимально прозорим.

Аби забезпечити повноцінне та якісне надання послуг громадянам з екзаменації у сервісному центрі МВС збільшено кількість штатних працівників і робочих місць за даним напрямком та кількість автівок для складання іспитів.

Раніше у даному сервісному центрі МВС функціонувало 9 робочих місць для приймання теоретичних іспитів, що в середньому давало змогу обслужити 134 суб’єкта звернення за один робочий день. Цієї кількості було достатньо. У зв’язку із запровадженням пілотного проєкту збільшено кількість робочих місць на 2 одиниці. Дане нововведення забезпечить збільшення кількості надання послуг з приймання теоретичних іспитів на 30 операцій щоденно та майже на 700 щомісячно.

“У результаті запровадження пілотного проєкту в сервісному центрі МВС Чернівців, замість трьох екзаменаторів, що приймали практичні іспити, штатна чисельність екзаменаторів збільшилася до 9 осіб. Кількість навчальних автомобілів для прийняття практичних іспитів на категорію В збільшилася на 2 одиниці. Загальна кількість автомобілів складає 6 одиниць. В наявності 2 нових навчальних автомобіля марки TOYOTA COROLLA з механічною коробкою передач та SCODA SCALA з автоматичною коробкою передач. До кінця 2023 року буде придбано ще один новий автомобіль SCODA SCALA з механічною коробкою передач.” – пояснює начальник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Чернівецькій області Василь Душинський.

На даний час затверджено 4 маршути для прийняття практичних іспитів на категорії В, СІ, С, D1, D, BE, C1E, CE, з якими можна ознайомитися на сайті Головного сервісного центру МВС. Загальна протяжність маршрутів близько 30 км.

Нагадаємо, що у Чернівецькій області, окрім сервісного центру МВС №7341 у м. Чернівці, що став екзаменаційним хабом, функціонує ще 4 сервісних центрів МВС: №7342 (м. Кіцмань), №7343 (м. Новоселиця), №7344 (смт. Глибока), №7345 (смт. Кельменці). Усі вони, як і раніше, надаватимуть громадянам послуги з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, обміну та видачі національного та міжнародного посвідчення водія, вибракування транспортного засобу.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС регіону можна отримати за телефоном (0372) 54-93-77 або на сторінці сервісних центрів МВС в Чернівецькій області у Фейсбук.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.