Новини

«Важливо вчити заздалегідь». Як правильно називати частини тіла українською мовою на прийомі у лікаря

Назви органів і частин тіла українською мовою часто зовсім не схожі на російські. Розповідаємо про те, як правильно називати деякі з них, не вживаючи суржик.

“Скажу більше: потреба у таких словах часто виникає під час якоїсь травми чи хвороби, коли до лікаря треба звертатися терміново. Відповідно, часу і сил на урок якраз не буде. Таке життя. Тому ці слова дуже важливо вчити заздалегідь”, — пояснюють у пабліку на Facebook Давай займемось текстом, пише НВ.

Правильно українською говорити піхва. Як пояснює український академічний тлумачний словник, це кінцева частина статевих провідних шляхів у жінок. Також пахва, а це внутрішня частина плечового згину. Правильно казати легені — орган дихання у людини, що розміщується в грудній порожнині та нирки — орган, через який з організму виділяються надлишок води та розчинені в ньому кінцеві продукти обміну речовин.

Українською частина травного тракту, що складається із кишок правильно звучить як кишківник. Про орган травлення людини правильно казати шлунок. А про частину травного тракту, що сполучає ротову порожнину зі шлунком і служить для проведення їжі в нього — стравохід. Щелепою називають одну з двох лицьових кісток, в яких тримаються зуби. Куприк — нижня кінцева частина хребта.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.