Новини

Показники перевищені у 7 разів: в якому стані річка Прут у Чернівцях

Чи можна купатися у річці Прут та як вберегтися від зараження інфекційних захворювань, про це кореспондентці molbuk.ua розповіла завідувачка Чернівецької районної філії ДУ “Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Оксана Жук.

Як зазначає пані Оксана, центр відбирає воду на перевірку бактеріологічних, фізико-хімічних, санітарно-хімічних, паразитологічних показників двічі на місяць.

“За результатами від 20 червня, вода у річці Прут не відповідає бактеріологічним показникам. Перевищені бактерії групи кишкової палички у 7 разів, тому купатися не рекомендуємо”, – зазначає Оксана Жук.

Причиною цього можуть бути підвищена температура повітря, води та погодні умови розповідає завідувачка Оксана.

Нехтування рекомендацій можуть спричинити погані наслідки, зокрема зараження інфекційними захворюваннями, це насамперед гострими кишковими інфекціями, що передаються водним шляхом.

Тому Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України радить утримуватися від купання у річці і притримуватися порад:

1. Не ковтайте воду.

2. Якщо відпочиваєте на території пляжу – пийте бутильовану питну воду.

3. Не вживайте продуктів, які тримаються в неналежних умовах зберігання.

4. Дотримуйтеся особистої гігієни

Також Оксана Жук додає, що повторне відбирання води у річці буде на початку липня.

Нагадаємо, у перші дні червня відбиралася вода на перевірку, в результаті чого результати по кишковій паличці перевищувалися у 4 рази.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.