Новини

У Чернівцях проведуть «роз’яснювальну роботу» з підприємствами, які приховують справжній розмір зарплатні працівникам

Загальний фонд бюджету Чернівецької міської територіальної громади на 2024 рік залишиться приблизно на тому ж рівні, що й у цьому році, незважаючи на вилучення “військового ПДФО” з місцевих бюджетів.

Про це на брифінгу повідомив заступник міського голови Чернівців Євгеній Маховіков, пише molbuk.ua

За його словами, цього вдасться досягнути завдяки кільком факторам – збільшення мінімальної зарплатні населенню, а також “серйозна роз’яснювальна робота” з тими підприємствами, які приховують справжній розмір зарплатні працівникам.

“Попередньо ми плануємо бюджет, принаймні по загальному фонду, який забезпечує життєдіяльність міста, десь на рівні затвердженого на цей рік.

Чому таким чином? Буде збільшення мінімальної зарплатні. Це, відповідно, призводить до збільшення надходжень у вигляді ПДФО.

І другий момент – ми зараз активно готуємо списки для співпраці і розмов із бізнесом. Тобто з тими підприємствами, які трохи неправильно формують свою політику визначення середньої зарплатні на підприємстві: показують мінімальну зарплатню як середню. І, відповідно, це все призводить до зменшень надходжень до нашого бюджету.

Проводимо поки що серйозну роз’яснювальну роботу для того, щоби підприємство платило і показувало, головне, чесні зарплати. І, відповідно, формувало суму податків”, – сказав Маховіков.

Наразі мерія на стадії підготовки проєкту бюджету міськради на 2024 рік, який винесуть на розгляд грудневої сесії ЧМР.

Раніше чиновник розповів, скільки бюджет Чернівецької громади недоотримає у 2024 році через вилучення “військового ПДФО” з місцевого бюджету.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.