Новини

У мережі опублікували відео 1981 року, де Зінкевич та Яремчук виконують у Криму «Червону руту»

Історик української естради Михайло Маслій опублікував у соцмережі архівне відео 1981 року, на якому двоє легендарних співаків – Назарій Яремчук та Василь Зінкевич – виконують у Криму пісню “Червона Рута”.

Багаточисельна публіка з захватом аплодує артистам, пише molbuk.ua

“Український Крим, Українська Ялта. Концертний зал “Ювілейний”. Літо 1981 року. Українська пісня великого українця Володимира Івасюка “Червона рута” у виконанні культових українських співаків Назарія Яремчука (ВІА “Смерічка”) і Василя Зінкевича (ВІА “Світязь”). Усі троє невдовзі стануть Героями України!” – написав Михайло Маслій.

Червона рута — українська пісня, яка стала однією з найвідоміших українських пісень у світі. Автор — Володимир Івасюк — написав її в 1970 році під час навчання в Чернівецькому медичному інституті.

У 1971 році “Червона рута” увійшла до двадцятки переможниць першої радянської “Пісні року”, яких визначали за листами слухачів та глядачів. На сцені “Останкіно” її виконали Назарій Яремчук, Василь Зінкевич і Володимир Івасюк. Невдовзі після цього потрапила на перші місця популярності в багатьох країнах Східної Європи.

На момент виступу в Ялті автора пісні – Володимира Івасюка – вже не було в живих – у 1979 році його знайшли вбитим у лісі на Львівщині.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.