Новини

Міноборони виявило зловживання з винагородою військовим на понад 120 мільйонів гривень

Понад 123 мільйони гривень додаткової винагороди виплатили людям, які не брали участі у бойових діях та не виконували бойових завдань. Наразі триває робота над внесенням змін у правила нарахування винагороди військовим.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

“Служба внутрішнього аудиту Міноборони з’ясувала, що чинні правила забороняють командирам своїх військових частин надто вільно тлумачити терміни “бойові дії” та “бойове (спеціальне) завдання” і виплачувати додаткову винагороду на розсуд”, – кажуть в Мінобороні.

В одному з послуг, військовослужбовцям понтонно-мостової роти, які виконували завдання в Київській області, виплатили щомісячну додаткову винагороду в розмірі 100 тисяч гривень.

“Це несправедливо, коли доплату за бойові отримують ті, хто не під прямим вогнем або не підтримує тих, хто під прямим вогнем. Маніпуляції ви показуєте, прогалини для зловживань закриваємо”, – наголосив заступник Міністра оборони Юрій Джигір.

Наразі Міністерство оборони консультується з Генеральним штабом ЗСУ, щоб додаткові винагороди отримували лише ті, хто виконує бойові завдання та бере участь у бойових діях.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.