Новини

У Ватикані заявили про підтримку української “формули миру”

Ватикан готовий підтримувати складові української “формули миру” щодо гуманітарної підтримки й повернення українських полонених і дітей додому.

Про це повідомив державний секретар Святого Престолу П’єтро Паролін у зверненні до учасників третьої зустрічі щодо української “формули миру” на Мальті, якого цитують офіційний новинний портал Святого Престолу Vatican News та “Європейська правда”.

За його словами, попередні дві зустрічі щодо “формули миру” у Данії та Саудівській Аравії – це “похвальні зусилля, які заслуговують на підтримку”, оскільки заохочують “не розглядати збройне протистояння як неминучий інструмент для вирішення конфліктів”.

“Заклик до миру з безпрецедентною наполегливістю поновлював Папа Франциск, як у своїх незліченних виступах, так і через дії на підтримку України… Пошук рішення – це відповідальність не лише України, але й спільна відповідальність”, – сказав Паролін у зверненні.

Він додав, що потрібні ще більші та креативні “зусилля на всіх рівнях”, оскільки Україна поки не може захистити цілісність своєї території, забезпечити громадянам безпеку й необхідні для життя речі, а також досягти миру.

Державний секретар Святого Престолу запевнив у підтримці “у вирішенні гуманітарних питань, як-то продовольча безпека та збереження довкілля”, а також готовність “продовжувати свої зусилля, спрямовані на полегшення страждань українського народу та повернення полонених і дітей в Україну”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.