Новини

Знищили 50% енергосистеми: стало відомо, скільки енергооб’єктів України пошкодила торік РФ

Країна-терористка Росія під час минулорічних обстрілів пошкодила 270 об’єктів енергетики в Україні. Це складає приблизно 50% всієї енергосистеми країни. У перший “сезон” таких атак завдали збитків на $9 млрд.

Про це розповів СЕО компанії Yasno Сергій Коваленко в інтервʼю LIGA.net.

Він додав, що тільки в перший день обстрілів, 10 жовтня, окупанти пошкодили 11 енергетичних об’єктів у 8 областях України.

“Я можу впевнено сказати, що є об’єкти, які розвалили під нуль, і вони не підлягають відновленню, лише будувати заново. І це не місяці, а роки. Плюс великі інвестиції”, – підкреслив Коваленко.

Він також додав, що система спроможна після відновлення виконувати задачі з генерації і з передачі. Компанія ДТЕК вже відремонтувала 18 енергоблоків. Два енергоблоки розконсервували, і вони дали +500 МВт.

Читайте також: Графіки уже погодили: важливі запитання про відключення електрики на Буковині

“Є приклад серпня. В серпні багато генерувальних потужностей було ще на ремонті. І серпень був дуже насичений за споживанням. Він був спекотний. У Києві був навіть тиждень, де ми досягли споживання на рівні зими. Кондиціонери всі ввімкнули і споживання різко зросло. І система витримала. І всім достатньо було електроенергії. Серпень для нас – це та історія, яка показує, що система готова. Яка її стійкість – це вже інша річ”, – підсумував СЕО Yasno.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.