Новини

На Буковині виявили новий штам коронавірусу: вже зафіксували 4 випадки

На території області підтверджена циркуляція варіанту EG.5 “EPIC” штаму коронавірусу SARS-CoV-2 “Omicron”. Станом на 27 жовтня виявили 4 випадки інфікування цим варіантом вірусу.

Про це повідомляє Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб, пише molbuk.ua

З початку епідемічного сезону захворюваності на ГРВІ у Чернівецькій області серед циркулюючих вірусів домінують віруси SARS-CoV-2, також було виявлено 1 вірус грипу типу В, 1 вірус парагрипу, 3 аденовіруси та 3 риновіруси.

Штам EG.5 вперше зареєстрували 17 лютого 2023 року. Цей варіант дуже подібний до інших субваріантів Омікрону. На сьогодні не було повідомлень про зміни у тяжкості захворювання. Симптоми “ЕРІС” такі ж, як і в інших варіантів штаму “Omicron”: нежить, біль у горлі, задишка, ломота у тілі, головний біль, лихоманка.

Як зазначили у центрі контролю, вакцинація проти COVID-19 допомагає запобігти тяжким випадкам захворювання та ускладненням.

Особам, які в групі ризику тяжкого перебігу захворювання, рекомендують щепитися додатковим бустером через пів року після попереднього. Необхідність у додатковій бустерній дозі визначає лікар залежно від стану пацієнта та епідситуації у країні. Введення наступних додаткових бустерних доз відбувається з інтервалами в 6 місяців після попереднього щеплення.

Нагадуємо, що вакцина проти COVID-19 до кінця 2024 року безкоштовна. Отримати щеплення можна, звернувшись до сімейного лікаря.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.