Новини

Зеленський про події в аеропорту Махачкали: це поширена в РФ культура ненависті до інших націй

Президент України Володимир Зеленський відреагував на заворушення в аеропорту у Махачкалі. Глава держави наголосив, що це не поодинокий випадок, а поширена в Росії культура ненависті до інших націй.

“Жахливі відео з російської Махачкали, де розлючений натовп увірвався в аеропорт у пошуках громадян Ізраїлю на рейсі з Тель-Авіва. Це не поодинокий випадок у Махачкалі, а скоріше частина поширеної в Росії культури ненависті до інших націй, яку пропагують державне телебачення, експерти та влада”, – зазначив він.

Зеленський нагадав, що за останній рік міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зробив низку антисемітських висловлювань. Президент Росії Володимир Путін, за його словами, також використовував антисемітські образи.

Він підкреслив, що для російських пропагандистів, які говорять на офіційному телебаченні, риторика ненависті є звичною справою. Відтак, навіть остання близькосхідна ескалація викликала антисемітські заяви російських ідеологів.

“Російський антисемітизм і ненависть до інших націй системні й глибоко вкорінені. Ненависть – це те, що спонукає до агресії та терору. Ми повинні працювати разом, щоб протистояти ненависті”, – наголосив президент.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.