Новини

У кількох селах на Буковині вирував 9-бальний вітер: він пошкодив будинки та лінії електропередач

У Чернівецькій області у декількох населених пунктах зафіксували сильний вітер. Його сила, за шкалою Бофорта сягнула 9 балів, а це 23 м/с.

Про це на сторінці у Facebook повідомив обласний центр з гідрометеорології, пише molbuk.ua

Зокрема, у селах Зелена, Подвір’ївка, Козиряни, Оселівка (Лівенська ОТГ) та Кормань вітер пошкодив будинки та лінії електропередач.

“Тропічна спека, що нещодавно охопила нашу країну, трохи відступила і в останні дні літа відбулася зміна синоптичних процесів. На зміну сухій тропічній повітряній масі прийшла більш прохолодна погода. Ввечері 29 та протягом доби 30 серпня територія області перебувала під впливом атмосферних фронтів, які спричинили зниження температури до комфортних показників, локально відмічалися дощі з грозами, а також посилення вітру.

У м. Чернівці проходження фронту суттєвих збитків не нанесло, проте по області на тлі температурних контрастів погодні умови набували більш динамічного характеру. Спільне обстеження фахівцями Кельменецького РЕМ та Чернівецького обласного центру з гідрометеорології зафіксувало, що 29 серпня в населених пунктах с. Зелена, с. Подвір’ївка, с. Козиряни, с. Оселівка (Лівенська ОТГ) та с. Кормань за шкалою візуального оцінювання сили вітру (шкала Бофорта) відмічалося посилення вітру до 9 балів (23 м/с), який спричинив пошкодження ЛЕП, поломку великих гілок на деревах та незначні ушкодження будівель”, – йдеться у дописі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.