Новини

На Буковині до 400-річчя Хотинської битви видадуть почесну медаль

У Чернівецькій області з нагоди 400 річниці Хотинської битви видадуть почесну відзнаку (медаль).

Як повідомляє molbuk.ua, про це йдеться у проекті рішення Чернівецької обласної ради.

Згідно з цим проектом, це буде почесна відзнака Чернівецької ОДА та облради “400 років Хотинській битві”.

Як зазначається у проекті рішення, нагородження цією медаллю здійснюватиметься одноразово. Вручати медаль буде голова ОДА або, за його дорученням, один із заступників голови ОДА.

Як виглядатиме медаль

Згідно з описом відзнаки, на аверсі медалі по центру буде зображена Хотинська фортеця з цифрою “400” внизу. По колу аверсу медалі містяться написи. У верхній частині – напис “1621 ХОТИНСЬКА БИТВА 2021”. У нижній частині – напис “УКРАЇНА”. З обох боків напису “УКРАЇНА” присутні зображення букових горішків. Усі зображення випуклі.

На реверсі медалі в її центрі зображено вершника на коні, який тримає у піднятій правій руці булаву. З правого боку від вершника зображений герб Петра Конашевича-Сагайдачного (з зображенням по його центру підкови з хрестом на ньому, літерами вверху зліва “П”, вверху справа “К”, внизу по центру підкови “С”).

По колу реверсу медалі міститься напис: “ВІКАМ ПОТОМНИМ СЛАВА ВІЧНА ОД ДІЙ ТВОЇХ ПРИЙДЕ ВЕЛИЧНА”. Між першим і останнім словами напису зображений буковий горішок. Усі зображення випуклі.

Колодка медалі – в кольорах прапора Чернівецької області (зелений з синьо-жовтою облямівкою) та малиновому кольорі.

Медаль тиражується зі сплаву міді методом штампування з гальванічним покриттям срібла та нанесенням захисного тонувального лаку.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.