Новини

«Зараз він набув особливого значення»: мер Чернівців – про Одеський кінофестиваль

14-ий Одеський міжнародний кінофестиваль, який стартував учора, 19 серпня, у Чернівцях, під час війни набув особливо важливого значення.

Таку думку висловив Чернівецький міський голова Роман Клічук у на своїх сторінках у соцмережах, пише molbuk.ua

“Саме зараз, в часи важких випробувань для нашої країни, цей кінофестиваль набуває особливого значення. Культура і мистецтво стають важливим інструментом зв’язку, спільності та надії. Кіно об’єднує нас, нагадуючи нам про нашу силу і віру в майбутнє.
Бажаємо всім учасникам та організаторам натхнення, незабутніх зустрічей та нових можливостей для зростання кіноіндустрії в Україні”, – написав Клічук.

Мер також опублікував світлини з заходу.

Як відомо, учора, 19 серпня, у Чернівцях розпочався 14-ий Одеський міжнародний кінофестиваль. Він триватиме впродовж семи днів. Запропоновані до перегляду фільми чернівчани та гості міста можуть побачити у двох локаціях міста – кіномистецькому центрі Миколайчука та кінотеатрі “Чернівці”.

Читайте також: 14-ий Одеський міжнародний кінофестиваль у Чернівцях: як минув перший день – фото

Між тим, у соцмережах розгорнулася жвава дискусія на тему, чи потрібно було проводити такий масштабний культурний захід під час війни. Частина вважають, що це не на часі, і краще би витрачені на організацію кошти віддати на підтримку ЗСУ. Прибічники проведення фестивалю ж переконані, що такі заходи потрібні, адже потрібно розвивати українське кіно і національну культуру загалом.

Де придбати квитки на фільми у Чернівцях:

Квитки на фільми доступні онлайн, а також у касі Культурно-мистецького центра ім. І. Миколайчука зі знижкою 10% за умови оплати картою MasterCard.

Квитки за посиланням. Їхня вартість варіюється від 50 до 100 гривень.

Нагадаємо, основна програма 14-го Одеського кінофестивалю представляється у Чернівцях.

Ознайомитися з повним розкладом показів можна тут.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.