Новини

Український фільм отримав нагороду за найкращу режисуру на міжнародному кінофестивалі в Локарно

Кінофестиваль Локарно (Швейцарія) оголосив переможців. Українська стрічка Степне отримала нагороду за найкращу режисуру на Міжнародному конкурсі 76-го кінофестивалю.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Держкіно у Facebook. Режисерка Марина Врода отримала нагороду Пардо за найкращу режисерську роботу за фільм Степне. Це перший повнометражний фільм режисерки.

У своїй промові українська режисерка подякувала членам журі та всій міжнародній знімальній команді. Врода також згадала кінематографістів, які зараз на фронті, і членів команди, убитих під час повномасштабного вторгнення РФ.

Картина Степне розповідає історію кількох днів з життя літнього чоловіка, який приїжджає до українського села Степне, щоб доглядати за своєю матір’ю, яка перебуває при смерті. Головні ролі у фільмі виконали Олександр Максяков, Ніна Антонова, Олег Примогенов, Радмила Щеголева.

Фільм знятий у ко-продукції України, Німеччини, Польщі та Словаччини. Марина Врода є лауреаткою Золотої пальмової гілки Каннського кінофестивалю 2011 за короткометражний фільм Крос.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.