Новини

На що Україна може розраховувати після отримання ATACMS: думка експерта

Після ATACMS Україна може розраховувати на ракети більшої дальності від США.

Таку думку в етері телеканалу “Еспресо” висловив політолог, директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

“Я думаю, можна розраховувати на ракети більшої дальності. Можливо, не в об’ємі для руйнування Кримського мосту, але цього буде достатньо для завдавання ударів по аеродромах ворога”, – зазначив Кулик.

Це дозволить відсувати місця базування російської стратегічної чи тактичної авіації від лінії фронту. Відповідно, у воїнів протиповітряної оборони України буде більше часу для підготовки відбиття атак, зауважив політолог.

“Ракети великої дальності створюють проблеми для забезпечення пальним і постачання техніки для російської армії на фронті. Також це збільшує наші бойові можливості. І, звичайно, це руйнування транспортного коридору”, – підкреслив Кулик.

Зараз РФ активно будує залізницю, яка має об’єднати Донецьк та Маріуполь і таким чином спростити постачання техніки та боєприпасів на південний фронт.

“Власне кажучи, якби ми мали достатню кількість ракет середньої й великої дальності, нас би ці коридори мало хвилювали. Я думаю, що США до цього вже підходять, і наступним кроком буде саме передавання ракет великої дальності”, – зазначив Віталій Кулик.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.