Новини

“Ваша картка заблокована”: на Буковині псевдобанкір ошукав двох жінок

31 травня за досить поширеною шахрайською схемою, псевдобанкір ошукав чернівчанина на суму понад 23 тисячі гривень. Цього ж дня ще однією жертвою інтернет-шахрайства стала 45-річна буковинка, аферист представився співробітником мобільного оператора та заволодів 37 тисячами гривень жінки. За вказаними фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

Учора, 31 травня, до співробітників Чернівецького районного управління поліції надійшло повідомлення від 60-річного жителя обласного центру про те, що невідома особа незаконно заволоділа його 23550 гривень.

Зі слів заявника, до нього зателефонував незнайомець, який представився працівником банку та повідомив, що його картка заблокована. Співрозмовник запропонував зберегти кошти та перерахувати їх на інший рахунок. Чернівчанин довірився та власноруч перерахував всі заощадження на картковий рахунок наданий псевдобанкіром.

Ще однією жертвою інтернет-шахрайства стала 45-річна жителька селища Путила. Заявниця розповіла співробітникам відділення № 1 (смт Путила) Вижницького РВП, що отримала дзвінок від нібито представника мобільного оператора. Незнайомець повідомив буковинці, що для покращення зв’язку треба продиктувати код з СМС-повідомлення, яке вона отримала. Жінка виконала вказівки співрозмовника і таким чином надала доступ до свого інтернет-банкінгу. В результатів чого з її карткових рахунків невідома особа заволоділа 37 тисячами гривень.

За вказаними фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції Буковини вкотре радять жителям краю бути обережними. Не довіряйте інформації, яку отримуєте від незнайомців через мобільний телефон, перевіряйте її.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.