Новини

Ключові свідки за кордоном: у Чернівцях суд розглядає апеляцію у справі про підкуп виборців Біликом

11 травня Чернівецький апеляційний суд продовжив новий розгляд апеляційної скарги прокуратури на виправдувальний вирок Ростиславу Білику, якого звинувачують у підкупі виборців на місцевих виборах 2015 року.

Про це повідомляє громадська мережа “Опора”, пише molbuk.ua

Сторона обвинувачення не може забезпечити явку до суду двох ключових свідків у справі, оскільки вони перебувають за межами України.
Вказані свідки були співучасниками злочину та ще у 2015 році уклали угоди про визнання винуватості і за вироком суду їх засудили до 3 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробуванням на 1 рік.

У зв’язку із цим суд завершив з’ясування обставин у “справі Білика” та перейшов до судових дебатів, в яких прокурор просив суд скасувати виправдувальний вирок та постановити новий вирок, яким визнати Ростислава Білика винним у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 160 Кримінального кодексу України.

Суд оголосив перерву, наступне судове засідання відбудеться 19 травня о 10 годині, в якому обвинувачений виступить із останнім словом.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.