Новини

У Чернівцях оголосять конкурс на проект пам’ятника легендарному композитору Володимиру Івасюку

Департаменту урбаністики та архітектури міської ради має організувати та провести Всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію скульптури на честь Володимира Івасюка у сквері Дня вишиванки в місті Чернівцях.

Про це йдеться у проекті рішення виконкому Чернівецької міської.

Відповідно до умов конкурсу, має бути створена проєктна пропозиція сучасної скульптури на честь Володимира Михайловича Івасюка до 75-ї роковини його народження, для увічнення та вшанування пам’яті геніального композитора та співака, одного із основоположників української естрадної музики.

Територія конкурсного проєктування – сквер Дня вишиванки в місті Чернівцях, обмежений вул. Головною – вул. Кафедральною –
вул. Героїв Майдану – вул. Гакмана Євгена Митрополита.

Ділянка скверу, в якому передбачається влаштування скульптури, загальною площею 0,759 га та має спокійний рельєф.

Наразі розробляється проєктно-кошторисна документація реконструкції даного скверу з подальшим встановленням скульптури на честь Володимира Івасюка.

Безпосереднє місце для встановлення скульптури на ділянці скверу буде зазначено на оновленому генеральному плані території, зважаючи на змінену при реконструкції композиційно-просторову концепцію скверу.

Раніше мер Роман Клічук розповів, що пам’ятник легендарному композитору Володимиру Івасюку у сквері на Соборній площі буде встановлений за кошти Клубу підприємців Буковини.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.