Новини

Біля літнього театру – фонтан: архітектори розробили проєкт Центрального парку у Чернівцях

У Чернівцях завершили архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію комплексного благоустрою Центрального парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка. Переможцем став колектив з Одеси.

Про це повідомляє Чернівецька міська рада.

Надійшло вісім конкурсних пропозицій. Долучилося 15 авторських колективів, зокрема з Києва, Одеси та Запоріжжя.

Журі обрало переможцем проєктну пропозицію колективу з Одеси (Архітектурне бюро SPACE ODYSSEY ARCHITECTS). Їх головна ідея – “Садова алея”, яка знайомитиме відвідувачів з унікальністю парку, вестиме його крізь зелень, оминаючи урбанізовані алеї та площі.

Проєкт-переможець отримує грошову винагороду у розмірі 120 000 грн.

Про проєкт

Концепція реконструкції має за мету посилити наявну природність, структуру та функціональну насиченість парку Шевченка. Велика кількість різноманітних видів зелених насаджень робить з парку справжній ліс серед міста. Тому кожне нове втручання спроєктовано з повагою до наявної рослинності, зберігає, або взаємодіє з нею.

Головна інтервенція проєкту — Садова алея — спрямована на знайомство відпочивальника з парком та веде його крізь зелень, оминаючи урбанізовані алеї та площі. На своєму шляху, відвідувачі проходять крізь різні ландшафтні та функціональні зони.

Ландшафтне різноманіття парку знайомить з природою Чернівеччини та проводить крізь лукові трави серед дерев, темний прохолодний ліс та підніжжя скель із замшілими валунами й камінням серед рейнгарденів, наповнених дощами.

Ландшафтне різноманіття парку, виконане простими природними інструментами, створить індивідуальність та унікальність парку, підкреслюючи наявну природу та структуру.

Друге місце та премію у розмірі 80 000 грн отримав проєкт авторського колективу з Києва.

Концепція парку. “Парк стихій – це місце, в якому кожен може знайти свою стихію!”. “Місце, в якому все знаходиться в гармонії”

Третє місце із премією у розмірі 50  000 грн посів проєкт авторського колективу з Києва.

Згодом також буде сформований та опублікований повний каталог конкурсних проєктів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.