Новини

Мерія визначилася, де у Чернівцях висадять алею тюльпанових дерев: у зелентресті пояснили, чому саме там

У мерії визначилися з тим, де в Чернівцях висадити алею тюльпанових дерев. Орієнтувалися на пропозиції чернівчан.

Про це йдеться у публікації ” “, пише molbuk.ua

“Ми шукали, де б висадити алею тюльпанових дерев. Завдяки вашим пропозиціям визначилися з локацією. Алею створимо вздовж вулиці Воробкевича. Прогулюватися там стане набагато приємніше”, – йдеться у повідомленні міськради.

“Відцвітуть квіти – залишиться красиве листя”

За словами заступниці керівника тресту зеленого господарства Наталії Гончарової, тюльпанові дерева сприйнятливі до місцевого клімату. Своєю пишною кроною вони утворять чудовий затінок у спеку.

“Ліріодендрон тюльпановий – це дерево, яке дає масивну щільну крону і, відповідно, дає дуже гарний затінок. Це декоративне квітуче дерево. Попри те, що період цвітіння його – лише два-три тижні, рослина має великий декоративний лист. Тож навіть коли дерево відцвітає, все одно залишається красиве листя”, – розповідає Наталія Гончарова.

Локація, яку обрали для алеї, – уздовж проїзної частини.

“Люди стоять на зупинці, і їм ніде сховатися від сонця. Не дивно, що саме за це місце мешканці віддали найбільше голосів”, – пояснює фахівчиня.

“Стовідсотково витримає місцевий клімат”

Вона запевняє, що тюльпанове дерево повинне добре прийнятися в місцевих умовах, але для певності висадять спочатку небагато.

“Ми не висаджуємо велику кількість дерев одразу. Висадимо 15 дерев і подивимося, як вони будуть прийматися. Проте з досвіду бачу, що це доволі витривале дерево. Його можна висаджувати на зелених зонах уздовж проїзних частин, де збільшена концентрація вихлопних газів. А можна і на сонці. Тобто це дерево і тіньо-, і посуховитривале. Воно стовідсотково може витримати клімат Чернівців. Алея тюльпанових дерев уже успішно росте у Львові, та й у Чернівцях є здорові екземпляри. Тому не думаю, що з цим мають виникнути якісь проблеми”, – зазначає Наталія Гончарова.

За словами експертки, вартість тюльпанових дерев така ж, як і дубів, лип та саджанців інших порід.

“Вартість однієї липи, дуба чи тюльпанового дерева практично однакова. Матеріал закуповується з великою грудкою, обхватом стовбура”, – каже.

Щойно рослини закуплять, одразу почнуть висаджувати.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях трест зеленого господарства планує створити алею тюльпанових дерев.

Читайте також:

У Чернівцях зрізають старі дерева: чи є цьому потреба

“Було боляче дивитися”: у педколеджі ЧНУ пояснили, чому зрубали багатолітнє дерево
Довідка

“Дерево-ліра”

Тюльпанне дерево американське (іноді тюльпанове дерево) — вид рослин роду ліріодендрон, найближчий родич магнолії.
Родова назва означає “дерево-ліра”. Так його назвали за оригінальну форму листків, притаманну тільки йому. Тюльпановим його називають за пахучі квіти жовтогарячого кольору, які зовнішнім виглядом нагадують тюльпани.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.