Новини

На Буковині почнуть оптимізовувати медичні заклади: додаткових грошей для зарплат медиків не буде

Медичним закладам Буковини належить правильно розрахувати ресурси та оптимізувати витрати, адже отримати дофінансування за так званим 49-м пакетом послуг від Національної служби охорони здоров’я (НСЗУ) наступного року вони не зможуть. Фактично це були додаткові гроші, котрі гарантували виплату заробітної плати працівникам у збиткових лікарнях чи диспансерах.

Про це йшлося під час зустрічі заступника Міністра охорони здоров’я України Олексія Яременка із керівниками та засновниками лікарень краю, пише Чернівецька обласна рада.

“Бюджет системи охорони здоров’я на наступний рік був зменшений. А програма медичних гарантій уже цього року виконується фактично за кошти міжнародних донорів. Відтак, лікувальні заклади повинні ставати фінансово спроможними. Для цього необхідно, в тім числі, оптимізувати штат та законтрактувати із НСЗУ додаткові пакети послуг, які дозволять заробляти”, – пояснив Олексій Яременко.
При Чернівецькій ОВА створена робоча група, що вивчає питання оптимізації медичної галузі регіону.

Під час зустрічі керівники лікувальних закладів також розповіли, яким чином мають намір оптимізувати витрати, та отримали відповіді на свої запитання від заступника міністра.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.