Новини

Мер Чернівців припустив, через що на «Машзавод» могли бути накладені санкції

Підприємство “Машзавод” – досі під санкціями. Хоча всі процедури щодо виключення зі списку вже пройдені. Справа лише за підписом президента.

Про це на пресконференції розповів Чернівецький міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua

Мер зізнався, що досі не знає причини накладення санкцій. І припустив, що до цього дотична попередня влада краю.

“Історія з “Машзаводом” є складна, темна і незрозуміла мені до сьогодні. Якимсь чином ця компанія потрапила до санкційного списку. Попереднє керівництво області, мабуть, дотичне до цього. Гадаю, правоохоронці повинні з цим розбиратися, по якій причині одне з найбільших підприємств потрапляє в санкційний список. Чи це якась помилка, чи це політична боротьба з власником заводу – мені невідомо”, – сказав Клічук.

Посадовець зазначив, що станом на сьогодні РНБО ухвалило рішення про зняття санкцій із “Машзаводу”.

“Тобто всю процедуру виключення зі списку ми вже пройшли. На сьогодні залишився тільки підпис президента України. Не знаю, яким чином я міг би вплинути, щоби президент сьогодні сів і підписав. Спільно з керівником області Русланом Запаранюком та депутатами зробили дуже багато, кожен на своєму рівні, щоби воно було розблоковане і запрацювало. Щодня очікуємо, що це буде завтра, завтра, завтра. Підприємство мало бути розблоковане ще місяць тому. Чому його не підписують – я не знаю”, – сказав Роман Клічук.

Раніше повідомлялося, що Радою національною безпеки та оборони України було знято санкції з чернівецького ТОВ “Машзавод”.

Після чого очільник області Руслан Запаранюк звернувся до президента України з метою підписати указ про зняття санкцій.

Раніше повідомлялося, що чернівецьке підприємство “Машзавод” потрапило в санкційний список РНБО.

За словами директора Чернівецького “Машзаводу” Віктор Сідляра, логічних пояснень щодо накладених санкцій на підприємство немає.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.