Новини

У “Новій пошті” попередили про нове шахрайство: що відомо

Шахраї почали використовувати новий спосіб виманювання грошей із використанням “Нової пошти”. У соціальних мережах з’явилися повідомлення про розіграш великої суми грошей.

Як виглядає ця схема, повідомили на сторінці “Нової пошти” у Facebook.

Як виглядає схема шахраїв
У соціальних мережах розпочалося масове розсилання повідомлень про розіграш шести тисяч гривень, який приурочений до Міжнародного жіночого дня. Для своїх фейкових повідомлень шахраї використовують бренд “Нової пошти”.

У повідомленні є посилання, за яким шахраї закликають перейти та залишити особисті дані. Однак робити цього категорично не можна!

Як убезпечити себе від шахраїв
“Нова пошта” не проводить подібних заходів і не розігрує гроші! Не переходьте за посиланнями та не давайте особисту інформацію. Усі офіційні розіграші розміщені виключно на наших офіційних сторінках та офіційному сайті”, – наголосили у “Новій пошті”.

Як зрозуміти, що сайт фейковий:
Уважно подивіться на посилання у повідомленні.

Всі ці посилання на сайт мають містити адресу novaposhta.ua

Як уберегтися від шахраїв
– Не переходьте на посилання від незнайомців, які пишуть у месенджерах. Вони можуть містити віруси чи шкідливі програми.
– Не встановлюйте програми, які надсилають незнайомці та не прив’язуйте до них свої банківські картки.
– Якщо перейшли за посиланням, оновіть паролі від усіх облікових записів: пошти, сайтів, програм, щоб їх не могли зламати шахраї.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.