Новини

«У нас немає черг»: у лікарні Чернівців працює ще один травмпункт – фото

У Чернівецькій центральній міській лікарні з початку квітня минулого року відкрився травмпункт. Він оснащений усім сучасним обладнанням. Працює у будні з ранку до вечора без перерви на обід.

Про це йдеться у публікації ” ” від 23 лютого, пише molbuk.ua

“Допоможемо при будь-якій травмі”

Однак про цей травмпункт знають не всі чернівчани. Більшості відомий той, що багато років діє на базі обласної лікарні швидкої допомоги на вулиці Фастівській. У результаті він часто буває переповненим, особливо тоді, коли дороги міста сковує ожеледиця, а відтак зростає кількість травм. Тоді як у пункті центральної лікарні черг наразі немає.

“У нас працюють кваліфіковані лікарі-травматологи, є рентген, а ще приємний бонус – немає черг. Допомогу можуть отримати як мешканці міста, так і області. Пацієнти можуть звертатися в травмпункт у разі невідкладної допомоги, а також за направленням сімейного лікаря”, – каже медичний директор центральної міської лікарні Володимир Кіршенблат.

Тут приймають пацієнтів від 18-и років.

“Маємо можливість надати першу допомогу при будь-якій травмі, – запевняє лікар-ортопед-травматолог Олег Пулик. – Крім лікаря, медсестри та санітарки, тут працює ще рентгенолог. Є цифровий рентген-апарат, гіпсувальна та операційна кімнати. Також поряд, у хірургічному відділенні, розміщені ліжка. Тож за потреби можемо пацієнта госпіталізувати”.

Пацієнти прибувають із травмами різного ступеня тяжкості – від звичайних розтягнень зв’язок та забоїв до вивихів, переломів, каже лікар.

“Минулого тижня погіршилися погодні умови, відповідно, кількість звернень зросла майже удвічі. Зараз ще маємо відлигу, що також спричинило певні вуличні травми. Найчастіше ж фіксуємо побутові травми. Молодші зазвичай відбуваються забоями та розтягненнями, а в літніх – більш важкі травми на кшталт переломів”, – зауважує Олег Пулик.

“Буду всім рекомендувати”

“У нас немає таких черг, як на травмпункті лікарні швидкої медичної допомоги, адже там він працює вже дуже давно. І більшість людей звертається саме туди, бо ще не знають про нас. Через це там часом узимку доводилося очікувати в чергах по кілька годин. Утім, якщо порівнювати з періодом, коли ми тільки відкрилися, то відвідувачів побільшало”, – додає співрозмовник.

Чернівчанин Григорій кілька тижнів тому послизнувся і невдало впав, зламавши ключицю. Каже, спочатку звернувся до травмпункту на вулиці Фастівській, бо про цей навіть не знав. Там йому надали необхідну допомогу, хоч і довелося вичекати у черзі.

Утім, чоловіка все одно турбувало місце перелому. Йому підказали звернутися ще до травмпункту в центральній міській лікарні. Там, за порадою лікаря, він наважився зробити операцію. І не пожалкував.

“Це чудово, що в місті є ще один травмпункт. Раніше я навіть не знав про нього. Мені тут надали кваліфіковану допомогу. Задоволений тим, як моя травма швидко та гарно заживає. Буду всім рекомендувати”, – каже пан Григорій.

Коли та куди приходити:

Травмпункт працює у будні з 08:00 до 20:00.

Він діє у корпусі лікарні №2, що на вулиці Героїв Майдану, 226.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.