Новини

Карнизи — окраса вікна та символ домашнього затишку*

Коли ремонт підходить до свого логічного завершення, для досягнення очікуваного результату залишається лиш додати милі дрібнички: стильні аксесуари, картини на стінах, тюль та гардини. Щодо останніх, то часто значну увагу ми звикли приділяти саме вибору тканини, довжини, малюнку, однак не задумуємось про такий важливий аспект, як їх розміщення. Сьогодні ринок пропонує безліч цікавих варіантів. Так, наприклад, серед широкого різноманіття різного роду товарів карниз в ARS представлений класичними трубчастими моделями з алюмінію, металу, сталі, розкішними багетами для будь-якого інтер’єру, гнучкими поліуретановими стрічками та мінімалістичними шинами. Щоб правильно обрати потрібний екземпляр, варто хоч трішки розбиратись в особливостях різних видів, в чому й допоможе наша стаття.

Види карнизів за способом кріплення

Обираючи карнизи, варто перш за все звернути увагу на тип кріплення. Найбільш популярними були й залишаються моделі, що фіксуються до стіни. Цей варіант підходить для встановлення у приміщенні з натяжними стелями. Для монтажу достатньо зробити пару отворів, встановити у них дюбелі та надійно прикріпити карниз саморізами.

Щодо стельових моделей, то їх встановлення потребує більше зусиль, а в більшості випадків ще й допомоги спеціалістів. Однак результат того вартий: завдяки такому способу кріплення можна візуально збільшити висоту стелі, а значить кімната матиме більш просторий вигляд.

Обираємо матеріал виготовлення

У пошуку ідеального варіанта важливо врахувати й такий параметр, як матеріал виробу. Для виготовлення карнизів найчастіше використовують:
пластик;

метал;

дерево.
Пластикові моделі є найдоступнішими за ціною і, всупереч усталеним застарілим стереотипам, досить міцними, надійними та ще й естетично привабливими. Перевагами більшості таких виробів є непомітність, вони не впадають в око, а немовби зливаються з загальним дизайном, довершуючи його.

Для приміщення у сучасних напрямках, як от хай-тек, модерн, лофт, чи вишуканому класичному стилі оптимальним вибором буде металевий карниз. Він не лише довговічний та практичний, стійкий до зносу та різних механічних пошкоджень, але й неймовірно красивий. Сьогодні можна придбати розкішні конструкції з покриттям під бронзу, латунь, золото, срібло.

Дерев’яні екземпляри не втрачають своєї актуальності та часто використовуються для облаштування спальні, вітальні, дитячої. Вони додають особливого затишку, наповнюють приміщення неповторною атмосферою домашнього тепла.

Вибирати карниз необхідно з максимальною уважністю до всіх характеристик, адже ця, лиш на перший погляд, малопомітна деталь інтер’єру здатна вмить зруйнувати креативний дизайнерський задум або вдало підкреслити потрібний настрій у приміщенні.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.