Новини

Експерт пояснив, чому Румунія чинить правильно, не визнаючи прольоту російських ракет своєю територією

Румунія вчинила цілком вірно, що не визнала факту прольоту російської ракети через свою територію. Хоча проліт, швидше за все, таки був. Проте визнання цього – лише на руку Путіну. Тож Румунія і НАТО відреагували саме так, як слід.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов у відео на своєму You-Tube-каналі, коментуючи найбільш резонансну подію вчорашнього дня, 10 лютого, пише molbuk.ua

Експерт переконаний, що російський диктатор такими зухвалими вчинками вже неодноразово намагається спровокувати НАТО. Все це робиться для того, щоби посадити світових лідерів за один стіл перемовин із президентом РФ. Саме цього добивається Путін.

“На мій погляд, Румунія зробила все правильно. Можливо, це навіть не думка самої Румунії. Це офіційна позиція НАТО.

Що робить Путін? Він уже неодноразово намагається спровокувати НАТО. Згадайте інцидент із ракетами в Польщі та з російським вертольотом в Естонії. І тепер ракети начебто зайшли у повітряний простір Румунії. Я вірю нашому головнокомандувачу, і так, я вважаю, що ці ракети там були”, – каже Олег Жданов.

Але Путін хоче, щоби НАТО визнала цей факт. Якщо це станеться, Путін скаже: “Покажіть докази”. І почнеться переговорний процес.

“От у цьому суть цього всього – затягнути НАТО у переговорний процес напряму з РФ. У результаті, починаючи від робочих груп, вони вийдуть на перші обличчя – Байдена, Шольца, Макрона, Сунака. І Путін зі світовими лідерами буде вирішувати глобальну проблему, що російська ракета своїм крилом зачепило повітряний простір НАТО.

А переговорний процес із НАТО може призвести до тимчасового припинення вогню. Путін скаже: “Ну, ми ж уже в переговорах, зараз війну зупинимо, швидко тут порішаємо і домовимося”

Я вважаю, що це ІПСО чистої води проти нас, і воно вкидається саме в такій формі”, – переконаний експерт.

Другий варіант – найкращий для Путіна – якби, припустимо, Міноборони Румунії збило цю ракету, розвиває думку Жданов.

“Ай-яй-яй, акт агресії проти російської ракети. Що робить Путін? Звинувачує НАТО в агресивних діях проти РФ і тут же заявляє, що він миротворець, як себе постійно так позиціонує. Відповідно, що треба робити? Сідати за стіл перемовин перетерти це питання.

Тому позиція Румунії абсолютно правильна”, – підсумовує аналітик.

Раніше експерт із Чернівців Олексій Кандюк висловив припущення, що Румунія навряд чи визнає факт прольоту російських ракет через свою територію, тому що у НАТО зараз немає однозначної позиції щодо того, як на це реагувати – якщо такий проліт справді був. Тому Румунії вигідніше цей випадок поки що “замнути”.

Як повідомлялося, міністерство національної оборони Румунії оголосило в п’ятницю вранці, що інформація про російську ракету, яка пролетіла над повітряним простором їхньої країни, не підтверджується. Водночас в Міноборони Молдови підтвердили порушення повітряного простору країни російською ракетою.

Раніше Валерій Залужний повідомив, що орієнтовно о 10:33 дві ракети перетнули повітряний простір Румунії та Молдови.

Водночас речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що російські ракети, які пролітали над Румунією та Молдовою, також летіли над Чернівецькою областю.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.