Новини

ЗСУ відбили атаки окупантів у трьох областях – Генштаб

Українські військові за добу відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка, Білогорівка Луганської області; Виїмка, Федорівка, Бахмут, Красна Гора, Парасковіївка, Іванівське, Часів Яр, Новокалинове, Водяне, Первомайське, Веселе, Красногорівка, Авдіївка, Мар’їнка, Богоявленка і Пречистівка Донецької області та Новоандріївка на Запоріжжі.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

У Генштабі повідомили, що російські війська, намагаючись взяти під повний контроль Донецьку та Луганську області, продовжують вести наступальні дії на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках у районах Кремінна, Бахмут, Авдіївка, Опитне, Мар’їнка та Вугледар.

При цьому росіяни активно застосовують оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ударів по позиціях ЗСУ.

Протягом доби російські окупанти завдали 3 ракетних та 45 авіаційних ударів, здійснили 67 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Обстрілів зазнали райони понад 40 населених пунктів.

На Куп’янському та Лиманському напрямах під вогневий вплив потрапили райони понад 25 населених пунктів.

На Бахмутському напрямі обстріляли понад 30 населених пунктів, на Авдіївському та Новопавлівському напрямках – понад 20. Крім того, окупанти обстріляли десятки населених пунктів на Запорізькому та Херсонському напрямках.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 21 удару по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів. А наші артилеристи та ракетники вразили 2 пункти управління ворога, 3 райони зосередження живої сили, 3 позиції зенітно-ракетних комплексів, 2 склади боєприпасів та склад паливно-мастильних матеріалів.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов сказав, що росіяни в рамках нового наступу можуть здійснити атаки на північному сході від Харкова або на півдні від Запоріжжя.

Аналітики ISW вважають, що окупанти розпочали наступ у Луганській області.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.