Новини

Затримано співробітника «Укрзалізниці», який коригував ракетні удари РФ по Києву – СБУ

Служба безпеки України викрила співробітника “Укрзалізниці”, який працював на російську ФСБ та коригував ракетні удари по Києву.

Затриманий – чинний чиновник регіональної філії “Південно-Західна залізниця”, повідомили у пресслужбі СБУ.

Після повномасштабного вторгнення російська спецслужба залучила його до негласної співпраці. У разі захоплення регіону чиновнику обіцяли лояльне ставлення та керівні посади в окупаційних адміністраціях.

“Зловмисник перебував на постійному зв’язку з кадровим співробітником фсб, який координував його розвідувально-підривну діяльність проти України. Насамперед агресора цікавили розвіддані про час та місце пересування військових ешелонів з озброєнням та боєприпасами ЗСУ. Крім цього, ворожий поплічник намагався передати окупантам координати об’єктів енергогенеруючих підприємств у Києві. У разі отримання розвідувальних відомостей рашисти планували використати їх для підготовки та проведення серії прицільних ракетних ударів по українській інфраструктурі”, – повідомили у СБУ.

Співробітника УЗ було затримано у Чернігові. Під час обшуків правоохоронці виявили смартфони з доказами співпраці з ФСБ.

Агенту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.